Prohlášení Soukromníků k návštěvě Mirka Topolánka

08. Prosinec 2017

Rozšířené předsednictvo Strany soukromníků České republiky, které je nejvyšším orgánem strany a které je složené z reprezentantů všech 14 krajů, přivítalo na svém posledním letošním zasedání kandidáta na prezidenta Mirka Topolánka. Uvítali jsme rozhodnutí Mirka Topolánka kandidovat na prezidenta. Jsme rádi, že se tak mezi prezidentským kandidát objevil silný pravicový politik, který má jasné, dlouhodobě konstantní a předvídatelné názory. Jsem proto rádi, že jsme dnes mohli seznámit Mirka Topolánka s politickým programem Strany soukromníků České republiky, která je již od první republiky skutečnou politickou sebeobranou všech živnostníků a drobných podnikatelů, jejich rodin a zaměstnanců.

O to víc jsme byli potěšeni tím, že Mirek Topolánek zastává stejné politické principy jako naše strana a ujistil nás, že přestože není role prezidenta přímo spojena s exekutivním řízením státu, bude určitě velmi hlasitým zastáncem živnostníků v nejvyšší ústavní funkci v naší zemi. Statisíce živnostníků a drobných podnikatelů se totiž staly třídním nepřítelem vládní garnitury a každý druhý zákon, který byl za poslední 4 roky schválen, byl namířen proti jejich soukromí a svobodnému podnikání nebo alespoň přinesl zpřísnění dosavadních státní regulace. Tento princip neúcty k základním principům demokracie a tržního hospodářství, který je motivován snahou o monopolizaci ekonomické, politické a mediální moci v naší zemi Soukromníci nepřestanou odmítat.

Voláme po tom, aby se živnostníci a malí podnikatelé opět stali seriózními partnery pro vládu a Parlament. A protože malé a střední firmy jsou stále motorem české ekonomiky, představují cca 60 % jejího výkonu a dávají práci přibližně 70 % všech zaměstnanců, musí stát brát zřetel na jejich potřeby, nikoliv jim házet jeden klacek za druhým. Budeme rádi, když Strana soukromníků České republiky najde v budoucím prezidentovi silného spojence.

Petr Bajer,
předseda Strany soukromníků ČR